Gevulde pasta met champignons, spinazie en mascarpone

Hallo en welkom! Vandaag in de aanbieding heb ik voor u: een gevulde pasta met champignons. Is dit moeilijk? Nee. Is dit ontzettend lekker? JA! Gaan we met z’n allen hiervoor naar de aldi rennen omdat ze daar de allerlekkerste verse gevulde pasta hebben? *krekels omdat iedereen naar de aldi is gerend en niet meer kan antwoorden en ik alleen maar vol trots achter blijf*. Goed, de foto is niet zo prachtig maar wat wil je als instafoodblogger (neem deze term met de gezonde dosis zelfspot die erin zit), maar het gaat om de smaaaak niet om de foto, toch? Anyways, in de video kun je zo ongeveer zien wat ik maak, maar voor de mensen onder ons die liever lezen, volgt hier het recept en de ingrediënten:

Ingrediënten
(in volgorde van in-de-pan-mieterheid) voor 2 personen

 • Sjalotje
 • Een bakje kastanjechampignons
 • Kruiden (bijvoorbeeld rozemarijn, tijm en oregano)
 • 1 teen knoflook
 • half bakje mascarpone
 • Gevulde pasta (zeer sterk aan te raden: de verse gevulde pasta van de aldi, met eekhoorntjesbrood)
 • Bladspinazie
 • Eventueel: truffelbalsamico
 • Parmazaanse kaas

(niet genoemd maar zeer belangrijk en vooral ook zo standaard dat ik mag hopen dat je het altijd in je keukenkastjes hebt: zout, peper, olie)

HOE DAN?

Zoals Maarten van Roozendaal zou zeggen “Hoe heb je dát voor elkaar gekregen?” “Nou daar heb ik een truc voor. Kijk, je pelt eerst een uitje”

 1. Dus daar beginnen we mee, je pelt eerst een sjalotje, snippert dit fijn en gooit het in een pan op middelhoog vuur met wat olie.
 2. Snel daarachteraan mag je de kastanjechampignons toevoegen. Hoe je die snijdt mag je hélemaal zelf weten. Daar bemoei ik me verder niet mee. Je kunt het in plakjes doen of kwartjes. De mogelijkheden zijn éindeloos (ik geloof dat dit ze zo ongeveer zijn maar wees creatief en you do you boo!)
 3. Als je ui en champignons er lekker gebakken uit zien voeg je de knoflook toe. Er staat 1 teentje in het recept maar dat is naar vrije interpretatie (en aanbevolen om altijd meer te doen).
 4. De knoflook laat je 30 sec tot een minuutje meebakken en dan gooi je er een half bakje mascarpone bij. Het vuur mag je nu lekker laag draaien/met knopjes bedienen.
 5. Ondertussen heb je er natuurlijk aan gedacht om al water te laten koken. Deze verse pasta van de aldi is in 3 minuten klaar dus pas als de saus vrijwel af is hoef je de pasta er in te gooien. En remember: flink wat zout bij het kokende water gooien!
 6. Ondertussen kun je de borden opmaken door er rauwe spinazie op te leggen, eventueel nog een rauw dun gesneden champignonnetje, en de truffelbalsamico die natuurlijk iedereen op z’n aanrecht heeft staan. Oh niet? Dan is gewone balsamico ook heel erg lekker!
 7. Je pasta is nu wel klaar met koken dus die kun je aan de pan met de saus toevoegen. Gooi ook een beetje pastawater mee, zodat je saus wat beter bindt.
 8. En dan mag je dat mengsel bovenop je spinazie gooien, extra parmazaanse kaas erover, nog wat peper erover malen en KLAAR! Geniet er van. Het is machtig en prachtig, al zeg ik het zelf. Zie hieronder nog voor de totaal niet informatieve maar enigszins gezellige uitvoering van dit recept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *