Harissa halloumi met broccoli en boontjes

Dag lieve kinderen,

Het is een tijdje geleden geweest maar ik voelde het aan mijn water toen ik gisteren ging koken: dit wordt goed.

Het was zo’n dag van omvallen van de moeheid, absoluut geen zin hebben om te koken, en maar weinig ingrediënten hebben. Je snapt vast; daar komen de beste gerechten uit.

In het kader van mealpreppen (grapje, gewoon luiheid) had ik aan het begin van de week een heel pak bulgur gekookt (gewoon eventjes laten koken met in wat bouillon) en daar had ik al 3 dagen van gegeten. Ik was het inmiddels zat. Maar eten weggooien dat kan mijn tere foodiehart niet aan dus ik besloot er nog 1 keer van te eten.

Ik kocht laatst voor het eerst halloumi met de gedachte dat ik daar vast ooit iets van kon maken en gisteren was het zo ver! Nog nooit mee gekookt trouwens. Blijkt dus supereasy, echt nice.

Oké, genoeg geïntro’d.

De ingrediënten:

 • Bulgur (of rijst, mie, whatever je wil)
 • bouillonblokje
 • Broccoli
 • Halloumi
 • Harissa
 • Olie
 • Knoflook
 • Klein blikje zwarte bonen
 • 2 bosuitjes

Wat moet je doen?

 • Nou je begint met de bulgur. Of rijst. Of couscous. Of mie. Weet je dit is denk ik met álles lekker dus doe wat je wil. In het geval van bulgur kook je die in bouillon. En dat is handig want…
 • De broccoli wil je stomen want oef stomen is lekker. Beetje hete stoom door je broccolistronkjes, heerlijk. Naja goed je snijdt de broccoli dus en gooit die in een stoombakje boven je kokende bulgur (of rijst. of mie. of.. je snapt ‘m)
 • Dan maak je de marinade voor je halloumi. Mocht je overigens denken “Goh Jana, je zegt nu al dertig keer het woord halloumi en ik heb echt GEEN idee wat dat is” Nou lieve lezer, halloumi is een mix van geiten en schapenkaas en je kunt het bakken! Kaas bakken huh wat wow whaa, I know. En dan is het extra lekker als je de kaas eerst marineert en dat deed ik met een halve teen knoflook en een hele flinke eetlepel harissa, met wat olie aangelegd.
 • Ik heb toen ongeveer een halve blok halloumi in plakjes gesneden en even door de marinade heen gehaald. Geen idee of het lekkerder is als je dit langer laat marineren, ik had daar het geduld niet voor dus ik mieterde het al vrij snel in een pan. Ik weet dat een grillpan hier een beter idee voor is want grillstrepen (het mooiste aanzicht in de culinaire wereld), maar ik had een gewone pan. Was ook oké.
 • Nadat het eventjes bakte heb ik er een klein blikje zwarte bonen bij gegooid, die dan ook zo lekker in die marinade meebakken en een beetje openspringen van de hitte. En tegen het einde nog twee bosuitjes die ik fijn sneed. Dat hoeft niet lang maar is wel lekker om net het allerscherpste eraf te halen door de hitte van de pan.
 • Nou, nog wat zout erover om het op smaak te brengen en dat is het eigenlijk al. Je broccoli is dan wel gestoomd, je bulgur klaar en dan kun je alles bij elkaar gooien op een bord en eten.

Oprecht ik heb mezelf wel een klein beetje verbaasd met hoe vet lekker dit ontzettend simpele gerechtje is dus ik kan het van harte aanraden.

Vriendelijke groetjes en liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *